omarm stilte

omarm stilte

lieve mensen,

Nog maar een klein jaartje geleden zag het boek ‘omarm stilte’ het levenslicht. Toen hadden wij (Ingrid Peels en ik) nog geen weet van alles wat er nu in en om ons heen gebeurt, hoogstens een soort van voorgevoel…

Stilte is NU een hot item en voor veel mensen een opgave. In meer of mindere mate gedwongen quarantaine leidt tot veel meer stilte dan we gewend zijn. Lang of kort: het IS er en de vraag is: hoe gaan we er mee om? Kun je het beladen gevoel dat stilte in eerste instantie vaak geeft, omzetten in een positief gevoel van kalmte, vrijheid en creativiteit? Het vergt enige oefening, maar als je stilte stukje bij beetje leert accepteren, kan het je ook goeds brengen. Er komt meer ruimte voor jezelf, gedachten en inzichten; soms harde noten om te kraken, doch eenmaal gekraakt, brengt de zoete smaak verlichting.

Heb de moed om je te verbinden met stilte. Kies een poort die bij je past en onderzoek wat stilte jouw te bieden heeft.

stilte

dwarrelt om mij heen

zacht en overvloedig

zij brengt mij

een wonderlijk beleven

van onbekommerd

vrij zijn